Menü
Hesabım
Şifremi Unuttum
Kayıt Ol
Kinetik Saat Nedir?
19.01.2022

Kinetik Saat Nedir?

Kinetik Saat Nedir?

Son yıllarda çokça tercih edilen saatler arasında olan kinetik saat aslında 1689 yılında Seiko tarafından üretilerek kullanılmaya başlanmıştır. Normal saatlerden farklı çalışma prensibine sahip olan bu saatlerin son yıllarda daha çok tercih edilebilir saatlerden olmasının ana sebeplerinden bazıları; saatin daha dayanıklı olması ve pillerinin daha uzun sürmesidir. Kinetik saat nedir? sorusunun cevabını araştıran ve buna göre tercih yapacak olan kullanıcıların bilmesi gereken bazı önemi detaylar bulunmaktadır.

 

Kapasitör teknolojisi prensibine sahip olan kinetik saatlerde zemberek bulunmamaktadır. Kinetik saatlerde makine tipleri ise ikiye ayrılmaktadır. Quartz makine tipinin yanında bazı kinetik saat modelleri ise otomatik makine tipine sahiptir. Normal saatlerden bir diğer farkı ise kullanılan piller olan kinetik saatlerin enerji depolama özelliği bulunmaktadır. Bunun yanında pillerinden kaynaklı daha uzun süreli kullanıma sahip olan bu saatlerin hiç bozulmadığı veya pilinin bitmediği inanışı ise gerçek dışıdır.

 

Kinetik Saatin Özellikleri Nelerdir?

Kinetik saatler normal saatlerden çok daha farklı bazı özellikler taşımaktadır. Kinetik saatler enerji depolamada normal saatlerden daha çok gelişmiştir. Farklı pillerin kullanıldığı bu saatlerin makine tipleri ise Quartz ve otomatiktir. Bu özelliklerin yanında ayrıca saatin bir diğer ön plana çıkan özelliği ise çift sarmallı olmasıdır. Kinetik saatin önemli bir diğer özelliği ise bazı modellerde oldukça gelişmiştir. Bu modellerde bilek hareketleri de saatin enerji depolamasını sağlamaktadır. Bu teknoloji prensibi ise Direct Drive adı verilen prensibe dayanmaktadır. Saatin depolama enerjisi göstergesi; saat kadranında görülebilmekle birlikte; saatte ayrıca takvim gösterme özelliği de yine ön plana çıkan özellikler arasında sayılmaktadır.

 

Kinetik Saat Dayanıklı Mıdır?

Kinetik saat için yukarıda da bahsettiğimiz gibi farklı özelliklerden söz etmek mümkündür. Normal saatlerden çok daha farklı bir çalışma prensibine sahip olan bu saatlerde dayanıklılık üst seviyededir. Diğer saatlere oranla daha uzun ömürlü olan bu saatlerin enerji depolamaları ise hareket mekanizmasına bağlıdır. Kapasitöre sahip olan kinetik saatler burada depolanan enerji ile çalışmaktadır. Hareketlere dayanan enerji depolama özelliği kapasitörde enerj depolamaya neden olur. Neredeyse binlerce kez boşaltılıp doldurulabilir özelliğe sahip olan bu kapasitör; bu sayede saatin uzun yıllar kullanılmasını sağlamaktadır. Ayrıca bilinmesi gereken şeylerden bir tanesi ise bu saatlerde kullanılan kapasitörün oldukça dayanıklı olduğu ve uzun yıllar kullanılabilir olduğudur. Bazı dönemlerde saatte bulunan enerji depolama alanı olan bu kapasitörün bakım ve onarımının yapılması ise elzemdir.

 

T-Soft E-Ticaret Sistemleriyle Hazırlanmıştır.